petek, 2. avgust 2013

July Was Great - SEI 2013


Letošnji julij je bil res nekaj posebnega. Udeleženci Summer Economics Institute-a 2013 smo si ves mesec nabirali izkušnje in spoznavali procese dela v najrazličnejših podjetjih, hodili na razne predstavitve ter izpopolnili svoje poslovne ideje, ki smo jih na koncu "pitchali" nekajglavemu občinstvu. Seveda smo se ob vsem tem bolje spoznali in stkali čudovita prijateljstva.

Predavanja so bila vseh vrst. Od tistih zelo zanimivih ...
do tistih malo manj.
Po nekaterih pa brez kave preprosto ni šlo :)
Ja, ja, kava kr zbudi človeka :)
Obiskali smo Seaway Group na Gorenjskem, UMAR, Urad predsednika RS, Banko Slovenije, Ministrstvo za finance in Tehnološki park v Ljubljani. Predavanja so bila usmerjena v ekonomsko stanje ter potencial Slovenije.

Poleg predavanj, smo v večinoma manjših skupinah in pod budnim očesom profesorja iz ZDA, dr. Jay-a Ebben-a, izpopolnjevali svoje poslovne ideje ter jih pripravljali za "pitchanje" publiki. Koncepti so bili res zanimivi: razne mobilne aplikacije, zeleni rent-a-car, cenejši servis elektronskih naprav, poenostavljeno iskanje pravega mojstra za popravilo, in še in še.

Tile so mel idejo, da bi pošiljal tastare na Fidži, preživet jesen svojega življenja na soncu (poletju) :)
Po dolgih in napornih dneh smo si "pogosto" privoščili obisk znane gostilne v BTC-ju, kjer smo se sproščali in smejali ob priljubljeni pijači (beri: pivo).



V podjetjih smo spoznavali delovne procese in pomagali po najboljših močeh:

Nismo le sedeli za računalniki :)
Ves mesec je minil zelo hitro in morali smo se posloviti, seveda z željo po ponovnem snidenju.

Profesor, hvala Vam za vse in srečno pot domov
Iskrena hvala za vse - organizatorjem, Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji, profesorju dr. Ebben-u ter seveda mojim soudeležencem. Bili ste super! Hvala, da ste me z veseljem sprejeli medse in upam, da se še velikokrat srečamo!
Vsaj na odbojki :)

Srečno!



Povezava do prispevka TV Slovenija o letošnjem SEI programu: 
 



Ni komentarjev:

Objavite komentar