Vem, skrajni čas je že bil, da sem se spet lotil pisanja. Zadnjo objavo z naslovom Life sem spisal poleti, od takrat naprej pa moj blog sameva.
Da se vam oddolžim, imam danes za vas nekaj sladkega :) Enostaven recept za sladico, ki bo potešila vaš sladki zob. Sicer je res že skoraj zima, temperature so padle (končno!), moja sladica pa je osnovana na sladoledu. Pa ste že slišali tisto, da bi morali pozimi jesti sladoled in poleti piti čaj? Baje tako ne šokiramo telesa.
Zdaj, ko smo te zdravstvene zadeve spravili s poti, pa si pojdite iskat svinčnik in kos papirja, da ne bo šel recept takoj iz glave. Količin ne bom pisal zraven, vse se dela po občutku, okusu oziroma potrebah :)
Najprej sestavine:
Najprej sestavine:
- vanilijev sladoled
Ne vem kje je bil tale kupljen, ampak je eden boljših (2,5 litra, pa ne mislit, da ga bo to dovolj za en teden, ne bo ga!) |
- kikirikijevo maslo (peanut butter), lahko je crunchy ali smooth, meni je bolj všeč crunchy
Kupljen v Tušu |
Kupljen v THE Nutrition |
- čokolada (zelo malo, mogoče štiri koščke, pa še to je preveč)
Hofer? |
- čokoladne mrvice (opcijsko)
Naslednji korak je zmešati sladoled in kikirikijevo maslo ter stopiti čokolado. Najboljše, da najprej postavite čokolado nad paro, da se stopi, ker bo to vzelo več časa kot mešanje sladoleda.
Stopite jo nad paro ali po vaši najljubši metodi |
V mikser vržete sladoled in dodate maslo, okus sproti preverjajte ;) |
Zmiksan sladoled dajte v lepe posodice in posujte z mrvicami (za dodatno poživitev in še več čokolade). Jaz dajem v posodice po dve kepici zmešanega in eno navadnega vanilijevega sladoleda. Eksperimentirajte z več okusi!
Zadnji korak je, da stopljeno čokolado v hitrih sunkih prelijemo prek sladoleda, da dobimo nekakšno mrežo (eksperimentirajte z vzorci). Imejte v mislih, da se bo čokolada zelo hitro strdila, zato si ne želite debelega nanosa, saj ga bo z žličko (ali viličko) težko predreti.
Hitri gibi, pazite na umazanijo :) |
Postrezite hladno :)
Pa dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar