torek, 3. december 2013

Ta Veseli december ali Matevž se veseli

Danes so v Ljubljani prižgali lučke, ravno toliko časa sem imel, da sem se zdrenjal na Prešernov trg in slišal župana najlepšega mesta na svetu, ki je odšteval sekunde do prižiga lučk. 10, 9, ... 2, 1 ... in
 čarovnija :)
Res je lepo videt toliko ljudi, ki si želijo začutiti tisti "Christmas spirit" s pogledom na osvetljeno mesto.

 Končno je tu, Veseli december :)

Čakaš ga celo leto, pride in potem prehitro mine. Upajmo, da letos ne bo tako. Glede snega sem pa v dilemi. Brez njega je vse suho, ni blata, ljudje ne vozijo kot po jajcih, ... Toda sneg vedno prinese neko čarobnost, vzdušje, ki ga ob hladnem betonu ne čutiš. Lepše je stopati po debeli beli odeji. Zato naj ga kar nasuje! Se strinjaš, Dean?

   

December je tudi čas obdarovanja, čas, ko nam je nekoliko lažje storiti vsaj kako malenkost za tiste, ki jih imamo radi. Tistim, ki jih še ne poznamo, pošljemo nasmeh, s prijatelji gremo "na kuhančka", s starši spijemo kozarec dobrega vina.


Če kdo še išče idejo za kako darilo, vam dam super predlog. Vem, da je mogoče že malo staromodno podariti knjigo, pa vseeno:
Zadnjič grem mimo Antikvariata na Ciril-Metodovem trgu in vidim, da imajo zunaj razstavljene knjige. Zraven pa cena. 1 evro. En samcat evro za raznovrstne knjige, ki so povečini res stare, pa zato nič manj odlične. No, kakor katere. Je pa tudi kar nekaj novejših naslovov, tudi angleških, nemških. Za vsakega nekaj. Vzemite si par minutk, če boste kdaj hodili tam mimo, in prebrskajte. Morda pa najdete kaj pametnega.



Če znate plesti, štrikati ali pa kaj podobnega, naredite komu kak lep šal. Če spečete piškote, jih nekaj prinesite kolegicam, kolegom. Lepa gesta daleč seže, v še tako oddaljeno srce ;)

Pa naj vas mraz ne skrbi preveč. Toplo se oblecite, zavežite si šal, nadenite rokavice in imejte se radi, pa bo takoj bolj toplo :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar